Sfered: Creëer een bril zoals jij het wilt

Sfered Intelligence is een in Amsterdam gevestigde softwareontwikkelaar en in 2012 opgericht door Sybren de Graaf en Peter Tutuarima, een architect en een opticien. Als ervaren deskundigen in hun vakgebied waren ze erg verbaast over de beperkte mogelijkheden voor maatwerk en personalisatie in brillen. Een persoonlijk item als een bril verdient toch meer dan een one-size-fits-all benadering? Ze besloten om de technologie te ontwikkelen die dit mogelijk maakt.
Door de vakkennis van een architect en een opticien te koppelen was een uniek concept voor maatwerk in brillen geboren

Wat wij doen

Het kunnen bieden van de hoogste vorm van maatwerk, waarbij restricties niet meer de norm waren maar slechts de uitzondering, vereiste een nieuwe manier van aanpak die tot op de dag van vandaag niet is geëvenaard. De combinatie van parametrische ontwerpen, een hoogwaardige en gebruiksvriendelijke 3D scan apparaat én unieke software voor een perfecte fit, zorgen samen voor perfect maatwerk in brillen, zonder beperkingen en een nauwkeurigheid in pasvorm van 0,1mm!
Inmiddels is Sfered Intelligence uitgegroeid tot een partner van formaat voor zowel nationale als internationale bedrijven in hun zoektocht naar unieke en intelligente manieren om zich te onderscheiden van de concurrentie. Sfered biedt dan ook onafhankelijke en innovatieve oplossingen voor opticiens en fabrikanten die hun klanten meer willen bieden.

Hoe wij dit doen

Nadat wij uw brillen hebben omgebouwd tot parametrische modellen heeft u volledige controle over ieder onderdeel van het montuur.
U kunt zelf de aanpasbaarheid van de gewenste onderdelen en opties bepalen.
Hierdoor transformeert uw collectie in een virtuele bibliotheek van monturen, waarbij alle onderdelen volledig aanpasbaar zijn maar altijd met respect voor het oorspronkelijke ontwerp.
Ook wordt het mogelijk om uw collecties als Virtual Try On (VTO) oplossing te presenteren bij uw klanten. Een innovatieve manier om klanten kennis te laten maken met alle mogelijkheden die u te bieden heeft binnen uw collectie, zonder dat de gehele collectie vooraf hoeft te worden geproduceerd.

Voor verdere informatie